Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării face primul anunț după ce SUA au aprobat vânzarea derachete AIM-9X Sidewinder Block II către România

tilvar

Înzestrarea Forţelor Aeriene Române cu capabilităţi aer-aer de ultimă generaţie creşte semnificativ siguranţa spaţiului aerian naţional şi aliat şi asigură un înalt grad de interoperabilitate cu structurile similare ale Armatei SUA, a afirmat, vineri, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, într-un mesaj transmis de MApN.

Ministrul a salutat anunţul recent prin care Statele Unite ale Americii aprobă vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari. Achiziţia va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române cu cea mai avansată versiune a rachetei AIM-9X Sidewinder - Block II care este operată, în prezent, de armata americană.

"Accesul Forţelor Aeriene Române la capabilităţi aer-aer de ultimă generaţie contribuie semnificativ la creşterea siguranţei spaţiului aerian naţional şi aliat şi asigură un înalt grad de interoperabilitate cu structurile similare ale Armatei SUA", a adăugat Tîlvăr.

Programul de înzestrare include şi pachetul de suport logistic, respectiv capete de ghidare de rezervă, rachete de instruire, instruire personal, asistenţă tehnică, documentaţie tehnică şi servicii de transport, astfel încât să fie asigurată o capabilitate completă pentru Forţele Aeriene Române.

"Statele Unite rămân angajate în mod esenţial în consolidarea posturii de apărare şi descurajare a oricărei agresiuni în zona Mării Negre. Armata României va continua să acţioneze pentru consolidarea dimensiunii de apărare şi securitate a parteneriatului strategic comun", a mai spus Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.